hakkımizda

30.11.2012 5355

Okulun Tarihçesi

Okulumuz 1959-1960 eğitim- öğretim yılında Akşam Sanat Okulu olarak açılmış, 1974-1975 eğitim öğretim yılından itibaren Pratik Kız Sanat Okulu adı altında eğitime devam etmiştir.

Okulumuz 1994-1995 Eğitim -öğretim yılından itibaren Pratik Kız Sanat Okulu bünyesinde kalmak üzere KIZ MESLEK LİSESİ’ ne dönüştürülmüştür. Okulumuz 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) tarafından yaptırılan Şabaplı yolu üzerinde , Anadolu Lisesi civarındaki yeni binasına taşınmıştır.

2007-2008 öğretim yılında okulumuz bünyesinde KIZ TEKNİK açılmıştır(Bilişim Teknolojileri alanında), 2008-2009 Ö ğretim yıldan itibaren de ise Anadolu Kız Meslek Lisesi de açılmıştır .(Çocuk Gelişimi ve eğitimi ve Bilişim Teknolojiler alanlarında).2009-2010 Öğretim Yılında okulumuz Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesinde bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı kapatılmıştır.Yeni Eğitim Öğretim yılında Anadolu Kız Meslek Lisesi´ne sadece Çocuk Gelişimi Alalında öğrenci alınacaktır. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Hasta Ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Alanı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Güzellik ve Saç Bakım Alanı açılmıştır.

20 adet Derslik , 7 adet Atölye , 4 adet İdare odası, Okul Aile Birliği, Koordinatör Öğretmen Öğretmen odaları, 1 adet Öğrenci Kantini,  Öğrenci ve Öğretmen Soyunma odaları, Sığınak,1 Laboratuarı, Kütüphane,  Okul bahçesinde ise 1’er adet Voleybol ve Basketbol sahası (Çevresi Muhafazalı) ve Otopark yer almaktadır.

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN  AMACI: Öğrenciye mesleki beceriler kazandırmak, Türk Milli Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, Milli, ahlaki şartlarını taşıyan, insanları seven ,sayan, davranışları düzgün , beden ve karakterce sağlam, güvenilir birer meslek adamı yetiştirmektir.

En son yapılan isim değişikliği ile okulumuzun adı Kadirli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.